Tuesday, 31 January 2012

CKS STAF



dah sebulan aq tnggalkan cks..ahaha..cam aper jaa..dh rndu la nak keje...
rindu nak main2x ngan dorng niy r..pic 2 ambk tyme last day aq kat cna..esk nya skola dh..rajin kan aq keje :)hehe..e korannngg!!!rndu bhur :(

terima kasih sebab propa :)

Friday, 27 January 2012

i am bufday gurl today ^_^


im so happy laa...nak dekat 50 org dh wish bday alyn..dlm msa sejam jer..tq la kat korng bnyk2x..may God bless u all ^_^..
OMG!saia dah tua ker??17 tahun dh.. !xsngka la :))
apy bufday AZLINE HENDRY.
wish saia..
>nak tinggi skit bole ??hehe
>nak jd budak pintar
>nak jd budak yg snang tryma ilmu.
>tdk akn mngecewakan parents
>SPM !diz year..capai my target !! :))
wish me gud luck .

terima kasih sebab propa :)

happy nyer.dorng dah balik.


apy giler doh..family aq bwa bnyk buah dr kg...ad lgy mangga..xyahla nak ltak foto dea..t korng berliur pla...hehe..bau mcm2x dh rmh aq niy..durian???ruginya x balik kg..durian berkarung2x..drg bwa g sini just 3 biji jer..pnyala gntung mkn..ksian..ksian.



terima kasih sebab propa :)

Thursday, 26 January 2012

rindu maw berpengakap.








tepuk tepuk terimakasih
terima kasih
thank u
xiexie
nandri
syukran
arigato haii!!!!|
:D
naahh!ambik kw chicken dance,





terima kasih sebab propa :)

MR.J



MR.J ILY so damn much..:P
ariy niy risau tul jg aq dgn org niy(mr.J)first tyme tw chat dgn dea kul 3 sbuh..xpena2x..
risau dea ngntuk lam kelas nnty..risau dea x dpt bgun pgy nnty nk p kela....
dh suru tdr...tpy xnk tdr..tpy xpela..
tyme sbuh2x gney dea bole g wat me snyum..snyum lebar la sgt...ketawa sndri..
kemaruk gilerr dh..tmbh syg la pla kat dea..sbb 2 la aq syg dea niy r.slalu wat aq tmbh syg kat dea..ska sgt wat org snyum.. :))
mr J. take care urself there.. :D ILY more sayang...


terima kasih sebab propa :)

JOURNEY TO THE WEST

saper tgk crita niy??rugi x tgk..best gyler..dan lucu gyler...criter niy slalu main kat chnel 708 kul 8:30
sajer nak promote..korng tgk taw..







 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Penggemar cerita klasik dari Cina sudah barang tentu telah mengenal baik kisa perjalanan Biksu Tang dan ketiga muridnya ke daerah Barat untuk mencari kitab suci Buddha. Telah banyak kisahnya dijabarkan dalam berbagai bentuk, baik dari komik hingga film. Namun film bertajuk "A Journey to West" hasil garapan sutradara Jeffrey Lau pada tahun 2005 ini menceritakan kisah awal Biksu Tang alias Tripitaka dan ketiga muridnya sebelum mereka melakukan perjalanan legendaris itu.
Yang unik kisah film tersebut yang berjudul asli "Chin ding dai sing" (A Chinese Tall Story) ini mencampuradukkan unsur komedi, drama romantis, aksi laga, fantasi dan fiksi ilmiah. Bagaimana tidak, sang biksu ternyata dibantu oleh seorang putri dari planet lain yang rasanya tidak akan dijumpai dalam versi kebanyakan kisah tersebut. Nah, kisahnya dimulai ketika Biksu Tripitaka dan tiga muridnya mengunjungi kota Shache.
Ternyata Tripitaka (Nicholas Tse) yang masih muda akan menemui tantangan besar di sana. Ketiga murid Tripitaka (salah satu adalah Sun Wu Kong) ditangkap oleh tiga Setan Pohon, sedangkan sang biksu berhasil melarikan diri. Sayangnya ia kemudian ditangkap oleh Raja Biawak dan ditaruh dalam penjara yang dijaga oleh Meiyan (Charlene Choi) yang buruk rupa. Ternyata Meiyan jatuh cinta kepada Triptaka dan berusaha membuat sang biksu jatuh cinta kepadanya.
Di sisi lain, Tripitaka yang sedang mencari cara untuk membebaskan ketiga muridnya, berhasil mendapat bantuan dari seorang putri cantik dari planet lain, Xiaoshan (Fan Bing Bing). Tentu saja Meiyan langsung menganggap Xiaoshan adalah saingan berat dalam memperebutkan cinta Tripitaka. Lantaran merasa ditipu Meiyan, maka Tripitaka lebih memilih Xiaoshan. Tidak heran jika Meiyan sangat terluka hatinya. Namun Tripitaka tidak menghiraukannya karena lebih sibuk menyelamatkan ketiga muridnya bersama Xiaoshan dan pasukan sang Putri yang berteknologi futuristik.

Nah, apakah Biksu Tang alias Tripitaka itu akan berhasil membebaskan ketiga muridnya? Apa yang terjadi selanjutnya pada Meiyan? Saksikan kisah selengkapnya dalam Sinema Utama "A Journey West (A Chinese Tall Story)" di Indosiar. Selamat menyaksikan.(indosiar.com/Fachri)

terima kasih sebab propa :)

BLOG WALKING JOM !


ariy niy nak cbuk kan diri nak jalan2x kat blog orang..nak tgk cerita menarik drg niy r..
blog yang suda dilawati ..dan saia sgt tertarik dgn entri drg..
antaranya :
cik seri najwa
-entri dea yg mengisahkan seorg blogger yg sgt kasar !aduyy..korng tgk crita 2 sndri..kin aty pns pla 2 org taw..
cik lyssa
-kak lyssa kt niy tlh khilngn kucng dea..so,kak lyssa jgn sedyh2x taw :))nak tahu ceryta dea..jom terjah blog kak lyssa.

urmm lpas niy blog saper pla jdy sasaran..JOM BLOG WALKING !

terima kasih sebab propa :)

Tuesday, 24 January 2012

rindu maw macam gniy :D



tgk bh sweet kan???aq wat entry niy sempena aq tkar lgu 2 blog aq niy r lgu PARK SHINHYE..korng knl x??
tjuk LOVELY DAY..best kan...

terima kasih sebab propa :)

bila la dorang balik??





waaa...lmbt tul family aq balik dr kampung...nda sabar niy mnunggu kdtgn drg..
actually,aq tnggu 2 bh yg kat ats 2..yg ijau2x ma merah2x 2..hrp2x bnyk drg bwa...
dah 2 kami d rmh niy terkapai2x..makan x tntu arah dh..fmily kat kg 4 hari kamiy kat cney berat pun turun..
makan x mkn..mndy x mndy..ehehe..busukk !!!!
cptla balik... !

terima kasih sebab propa :)

Monday, 23 January 2012

Kenapa Aku Mencuri ?




pena dgr x title 2??arhh...law korng tgk cerita niy konpom meleleh airmata..ZUL HUZAIMI serba bole...
pelbagai watak dah dea lakon kan..smua pun menjd...mmg terbaik la !best sgtla...
dhla ensem..bruntng isteri dea..xnyesal la tgk criter niy..

~~~~~~~


Synopsis
Kisah bermula ketika Pejal, Ajak, Sham dan Lan sedang kemaruk membelasah Zul sambil diperhatikan oleh Hamid. Sesekali Hamid akan membantu dengan melepaskan sedas dua penumbuk ke tubuh Zul tanpa belas kasihan. Keriuhan suara mereka membuatkan para penduduk kampung menghampiri dalam keadaan tertanya-tanya. Sebaik mendapat tahu Zul dipukul kerana mereka menangkapnya ketika sedang mencuri kambing, hampir semua penduduk kampung melempiaskan kemarahan masing-masing dengan menampar dan menumbuk Zul seorang demi seorang.

Melihatkan Zul telah lembik dan tidak berdaya untuk berdiri lagi, Hamid lantas mengarahkan agar ‘budak-budak’nya mengikat tiga batang buluh di belakang tubuh zul bagi memaksanya berdiri. Setelah arahan itu dilaksanakan, Pejal lantas menyarankan agar Zul dihantar ke balai sahaja, namun Hamid masih belum selesai dengan Zul. Hamid mahu mengajar Zul secukup-cukupnya dan seterusnya menjadikan teladan kepada mereka yang lain agar jangan nak buat hal di kampung mereka. Hamid mahu tangan kiri Zul dipotong! ....

terima kasih sebab propa :)

ILY






terima kasih sebab propa :)

Kalau Suami....****



Kalau suami mula berahsia..
Itu tandanya dia tak setia
Kalau suami meninggi suara
Itu tandanya dia dah ada mak we
Kalau suami mengaku bujang tua
Itu tandanya dia nak ngurat anak dara
Kalau suami selera tak ada
Itu tandanya dia nak pasang dua
Kalau suami lambat balik aje
Itu tandanya dia dah syok kat deparment dia
tidur di ruang tamu
Itu tandanya dia dah jemu
Kalau suami malam jumaat buat tak tahu
Itu tandanya tak lama lagi hidupmu bermadu
Kalau suami garang macam singa
Itu tandanya hati dia dah tak cinta
Kalau suami asyik komplen aje
Itu tandanya dia dah tak suka
Kalau suami mula sepak terajang ke muka

Itu tandanya dia nak memberimu title JANDA..

terima kasih sebab propa :)

KISAH SEBAKUL AIR (kisah benar)





Amad dan Atuk

Seorang petani tua tinggal bersama cucunya di sebuah kawasan pedalaman. Rutin sesudah subuh sebelum bertani, Si Atuk akan membaca Quran di pangkin. Amad, cucu Si Atuk sentiasa memerhatikan gelagat atuknya, dan berusaha untuk merutinkan bacaannya seperti atuk. Suatu hari Amad bertanya, “Atuk, Amad cuba untuk baca Quran setiap hari macam Atuk, tapi Amad selalu tidak faham. Bila faham sekalipun, Amad tetap akan lupa bila Amad tutup Quran. Apa ya kebaikan baca Quran, Atuk?”

Si Atuk menutup Quran dan tersenyum, faham benar dengan pertanyaan cucu tunggalnya itu. Tidak menjawab soalan Amad, sebaliknya Atuk menyuruh Amad berbuat sesuatu, “Amad ambil bakul arang di dapur. Pergi ke sungai dan bawa balik sebakul air untuk Atuk.”

Amad hanya menurut, pergi ke sungai, mengisi air ke dalam bakul, dan berjalan balik ke rumah. Sebelum sampai ke rumah, air terkeluar melalui lubang-lubang bakul yang dibuat dari rotan. Amad berpatah balik ke sungai sekali lagi. Dari jauh Si Atuk memerhatikan gelagat Amad sambil tertawa, lalu berteriak, “Amad perlu bergerak lebih laju, supaya sempat sampai di rumah!”

Kali ini Amad berlari lebih laju, tetapi hasilnya tetap sama, bakul tetap kosong sebelum sampai ke rumah. Tercungap-cungap keletihan, Amad bilang terlalu mustahil untuk membawa air menggunakan bakul, lalu Amad mencapai baldi.

“Atuk tidak mahu air dari baldi, Atuk hanya mahu air dari bakul. Amad belum berusaha dengan bersungguh, Atuk tahu.” Lalu Amad mencapai bakul tadi dan segera ke sungai, dia ingin membuktikan kepada Atuknya yang dia telah berusaha bersungguh-sungguh. Malah semakin cepat Amad berlari, semakin cepat bakul itu bocor.

“Tengok Atuk, tidak berguna bukan? Bakul ini tetap kosong,” kata Amad kepada Atuknya, menelan rasa kecewa.

Betulkah tidak berguna?

“Tidak berguna kata Amad? Cuba Amad lihat bakul itu.” Amad melihat bakul di tangannya, dan Amad baru perasan satu perkara – bakul itu tidak lagi comot dengan kesan arang dan tanah, malah jauh lebih bersih, luar dan dalam.

“Amad, itulah yang berlaku bila kita selalu membaca Quran. Kita mungkin tidak faham, atau tidak ingat apa-apa, tetapi yakinlah bila kita membacanya, kita akan berubah, luar dan dalam”. Amad tersenyum lebar, penuh bahagia, persoalannya kini terjawab.

Usaha atau Hasil?
Seringkali kita terfokus pada hasil, sehingga kita terlupa usaha itu yang lebih utama. Tanpa usaha tiada hasil. Mulai sekarang ubahlah apa yang kita lihat. Lihat dan hargailah usaha, walau hasilnya tidak seberapa. ^_^Jika kita berupaya sekuat tenaga menemukan’sesuatu, dan pada titik akhir upaya itu hasilnya masih nihil, maka sebenarnya kita telah menemukan apa yang kita cari dalam diri kita sendiri, yakni kenyataan, kenyataan yang harus dihadapi, sepahit apa pun keadaannya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selalu terjadi, kita merasakan usaha kita sia-sia. Penat lah buat, tapi langsung tiada hasil. Malas lah buat perkara sama lagi, tidak berbaloi. Begitu juga halnya dengan rutin membaca (baca: membaca Quran).Apa yang lebih mahal, usaha (effort) atau hasil (result)?

terima kasih sebab propa :)

exam tips - the curse

Which character do you like or admire the most? Give reasons for your answer with close reference to the text.

I - Identify the needs of the question – character that you like 
     or admire – 

M - Based on the Novel The Curse by Lee Su  Ann, the character that I 
       like or admire is………………….because ….(state 2 reasons)

E - What happened that make the character likeable/admirable? When did it happen? 
      Where did it happen? (give 2 evidences for each reasons)

- Justify why you say that the character is likeable/admirable? (Closure – relate it to 
     our own life)


Based on the novel “The Curse” by Lee Su Ann the character that I like and admire is Azreen because of a few reasons. 

The first reason is because Azreen is such a strong character that has great courage as she is open, positive and always fights for what she believes in. 

Firstly, she ignores the warnings and prejudices of the Villagers by befriending the out casted Old lady. This is shown right from the time she dares to accept the challenge from her friends to approach the old lady to finally knocking on the door of the Old lady. In fact, she makes her, her precious confidante and counsellor. 

Secondly, in defence of the Old lady she dares to confront Puan Normala’s mob outside Mohd Asraf’s house when Nek once again has fallen ill and died. Subsequently, she confronts a group of men led by Asraf who goes to the Old lady’s house to seek revenge after Nek dies as they believe the Old lady has poisoned Nek. Finally, when the Old lady died, trapped in the burning house, she confronts Asraf and physically attacks him as she believes Asraf is to be blamed.

Being open, positive, courageous to speak and act accordingly, and in addition always fights for what we believe in is important to us as we certainly help to make right what are wrong in the society, bring healing to wounded hearts and make the world a better place.


The second reason is because Azreen is such a good and loyal friend …………. (complete the task)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*malay version*

Yang watak yang anda suka atau mengagumi kebanyakan? Beri alasan-alasan bagi jawapan anda dengan merujuk berhampiran dengan teks.
I - Kenal pasti keperluan soalan - watak yang anda suka
     
atau mengagumi -
M - Berdasarkan Novel yang laknat oleh Lee Su Ann, watak yang saya
       
suka atau mengagumi ... ... ... ... ... ... .... kerana ... (keadaan 2 sebab-sebab)
E - Apa yang berlaku yang menjadikan watak disukai / terpuji? Bilakah ia berlaku?
      
Di manakah ia berlaku? (Berikan 2 bukti-bukti bagi setiap sebab)
J - Berikan alasan mengapa anda mengatakan bahawa watak disukai / terpuji?(Penutupan - mengaitkannya dengan
     
kita hidup sendiri)

Berdasarkan novel "laknat" oleh Lee Su Ann ciri-ciri yang saya suka dan mengagumi Azreen kerana beberapa sebab.
Sebab pertama adalah kerana Azreen adalah keperibadian yang utuh yang mempunyai keberanian yang hebat kerana dia terbuka, positif dan sentiasa berjuang untuk apa yang dia percaya.
Pertama, dia tidak menghiraukan amaran dan prasangka penduduk Kampung dengan berkawan dengan wanita Lama daripada casted. Ini ditunjukkan dari masa yang dia berani untuk menerima cabaran daripada rakan-rakannya untuk mendekati perempuan tua itu akhirnya mengetuk pintu wanita Lama. Malah, beliau membuat kepercayaan, berharga dan kaunselor.
Kedua, dalam pertahanan wanita Lama dia berani untuk berhadapan dengan mob Puan Normala di luar rumah apabila Nek sekali lagi telah jatuh sakit dan meninggal dunia Mohd Asraf. Selepas itu, beliau menghadapi sekumpulan lelaki yang diketuai oleh Asraf yang pergi ke rumah wanita Lama itu untuk membalas dendam selepas Nek mati kerana mereka percaya wanita Lama telah diracun Nek. Akhir sekali, apabila wanita Lama meninggal dunia, terperangkap dalam rumah yang terbakar, dia menghadapi Asraf dan fizikal menyerang beliau kerana beliau percaya Asraf adalah harus dipersalahkan.
Terbuka, positif, berani untuk bercakap dan bertindak sewajarnya, dan di samping itu sentiasa berjuang untuk apa yang kami percaya adalah penting bagi kami kerana kami membantu untuk membuat kanan apa yang salah dalam masyarakat, membawa penyembuhan hati yang cedera dan menjadikan dunia ini satu tempat yang lebih baik.
Sebab kedua adalah kerana Azreen adalah kawan baik dan setia ... ... ... ....(Menyelesaikan tugas)

sumber :
http://ipsi86um96.blogspot.com/search/label/Exam%20Tips

terima kasih sebab propa :)

He Had Such Quiet Eyes

by Bibsy Soenharjo

He had such quiet eyes
She did not realise
They were two pools of lies
Layered with thinnest ice
To her, those wuiet eyes
Were breathing desolate sighs
Imploring her to be nice
And to render him paradise
If only she’d been wise
And had listened to the advice
Never to compromise
With pleasure-seeking guys
She’d be free from ‘the hows and whys’
Now here’s a bit of advice
Be sure that nice really nice
Then you’ll never be losing at dice
Though you lose your heart once or twice
SYNOPSIS

In this poem, the poet talks about the betrayal of a young girl’s feelings for a man. She believes in his sincerity to her as he had pleaded to her to surrender to him. She is taken in by his quiet eyes. If she had listened to advice about men who seek  pleasure, she would not be in this situation. The poet advises all young girls to be careful and not be betrayed by men.

THEME
  • Betrayal of love
  • Personal experiences
  • Relationships that are meaningful
MORAL VALUES
  • Don’t be naive and believe everything we are told especially in matters of the heart.
  • We must be careful when choosing friends.
  • Falling in love is normal but one should be careful.
  • We must learn from the experience of other people.
TONE, MOOD, ATMOSPHERE
  • Refelective
  • Sad and happy
  • Sympathetic
POINT OF VIEW
  • Second and third person points of view
LANGUAGE & STYLE
  • Simple and easy to understand
  • Simple style with rhyming scheme
POETIC DEVICES
  • Imagery – e.g. ‘pools of lies’, ‘layered in thinnest ice’
  • Symbol – e.g ‘quiet eyes’, ‘dice’
  • Alliteration – e.g ‘lies layered’
  • Personafication – e.g The eyes were ‘breathing the desolate sighs’ as though he was talking charmingly to her

    sumber : http://ipsi86um96.blogspot.com/2010/05/he-had-such-quiet-eyes.html

terima kasih sebab propa :)

GULP AND GASP

by John Townsend

SYNOPSIS

This is a melodrama about a villain, Lord Septic who is greedy for more power, money and fame. He is even ca[able of committing murder to get what he wants. He owns the railways and is after the Gatsby gold. Crouch, Lord Septic’s manservant is a big bully. Rose is a damsel in distress who meets Percy, the hero. They fall in love and he rescues her from a bloody death at the railway tracks. Later, Percy learns he is the heir to the Gatsby gold and is known as Sir Percy. Lord Septic loses everything.

THEMES
  • Pride goes before fall
  • Greed is  destructive
  • Innocence and beauty
MORAL VALUES
  • One should be humble about one’s wealth and fame.
  • We should be sensitive to people’s feelings.
  • We should live a humble and honest life.
SETTING
  • An empty train station
  • A cold foggy night
PLOT
  • EXPOSITION – Lord Septic, the villain, and his manservant Crouch, a groveling bully, are waiting for the midnight express at the train station. Lord Septic owns all the train stations and he wants wealth and power.
  • RISING ACTION/CONFLICT – Rose, a blind flower girl comes to the station. Crouch bullies her and Percy, the dashing hero comes in to help her. He tells her about himself.
  • CLIMAX – Lord Septic hits Percy and ties Rose to the train track. Percy runs off to try and stop the train coming down the track.
  • FALLING ACTION – Percy stops the train and Rose is saved. Percy learns that he is Sir Percy Gatsby and heir to the Gatsby Gold.
  • RESOLUTION – Lord Septic and Crouch, the villains, are tied up and waiting to be picked up by the police. Percy, the hero, proposes Rose and she agrees to marry him.
CHARACTERS
  • Lord Septic, the villain
  • Crouch the bully
  • Rose the damsel in distress
  • Percy the hero
LANGUAGE AND STYLE
  • Simple and clear language
  • Dialogue – exaggeration, repetition of words




terima kasih sebab propa :)

Event write on important event




In the novel ‘The Curse’ by Lee Su Ann, an important event is the outbreak of the fire which results in the Old Lady’s death.

Firstly, it is an important event because after this event, it creates a domino effect on a number of other events which in turn helps Azreen to finally solve the mystery behind her sister’s murder. The fire enrages Azreen and ‘like a wildcat’, she confronts Mohd Asraf. He apologises and admits that he had been too grief-stricken to be rational when he has lost two important people in his life – his secret lover, Madhuri and his grandmother, Nek. After the fire which kills the Old Lady who is trapped in the fire, Awang, the bomoh informs Azreen that Madhuri is not her biological sister. The secret about Madhuri’s identity is finally disclosed by Azreen’s father who reveals that Madhuri is actually an abandoned baby whom Saleh pick up from the paddy field. Moreover, the village Pontianak is actually Madhuri’s biological mother who returns to the village to seek revenge over her daughter’s death. According to Awang, the ‘ghostly figure’ is also the “vengeful spirit” that has killed Azreen’s chicken.

Secondly, it is an important event because we are finally shown the reason for Madhuri’s murder and the culprit. When Azreen confronts her father, Encik Saleh defiantly confesses that he had accidentally murdered Madhuri after learning that Madhuri, a married woman, commits an adultery when she secretly sees another man. It is probably out of shame, the angry father who is embarrassed of Madhuri’s unethical behaviour which he thinks has brought shame to the family, confronts Madhuri and during the struggle, Madhuri falls to the ground and her head knocks over the latex cup which stains her clothes. A distraught Azreen flees after hearing the shocking news while Encik Saleh comes face-to-face with the shadowy woman – Madhuri’s mother who nears him with a parang in her hand. Saleh collapses and dies of a heart attack. With this, peace is restored in the village when the spirit of Madhuri’s mother disappears after bidding farewell to Azreen who leaves Langkawi to return to London.
Thirdly, the fire at the Old Lady’s house is the climax of the novel. From that point onwards, events dramatically unfold and Azreen gets to the bottom of the mystery. Azreen puts the pieces of facts here and there together and begins to understand the reasons behind the cover-up of Madhuri’s murder by her husband, Haji Ghani. Most importantly, we are also exposed to the crime of the villagers who are willing to do anything including planning an attack on the innocent and harmless Old Lady just because of superstition. Under the instigation of Puan Normala, the villagers are convinced to believe that the Old Lady possesses a special power to turn people into rats and squirrels, so the latter is accused to be an evil witch who brings all the misfortunes and bad omen to the village. In fact, when the rain continues to pour for more than four days, causing the town to be flooded, the Old Lady is blamed to have put the curse on the village. From this event, we can see how gullible the villagers are to believe the vicious rumours spread by the village gossiper, Puan Normala. She does not seem to care about the destruction she causes. Her irrational behaviour thus destroys the reputations of victims such as the Old Lady even in the eyes of children. At the same time, through this event too that we see the purity of the Old Lady’s heart. Despite being ostracised by the villagers, the Old Lady bears no grudges and is still willing to help people like Asraf’s Nek. More importantly, the Old Lady at the point of her death before the burning house collapses on her, she reminds Azreen to forgive all the villagers who have wronged her.

terima kasih sebab propa :)

plot summary

chapter 1
Azreen hurriedly leaves her studies in England to return home after receiving news that her sister had died.  Her coursemate, Julian Ng, tries to offer his sympathy and condolence but she was not in the mood to talk about the matter.

Chapter 2

On the plane home, Azreen experiences flashbacks of her early days with Madhuri and how Madhuri was well-liked by people.  Madhuri was beautiful and soft-spoken compared to Azreen, who was an obstinate child.

Chapter 3

Back home, on an island south of Langkawi Island, Pn. Kamsiah was talking with her daughter Siti about their neighbour, Normala, who is spreading rumours that Madhuri was murdered and she spilt white blood. Datin Sharifah and her husband were ready to fetch their adopted daughter from the airport. They were trying their best not to talk about Madhuri’s death.

Chapter 4

Mourners gather at Azreen’s house to pay their last respects to Madhuri before burial. The women folk gossip among themselves that Madhuri was murdered and she had put a curse on everyone on the island.  Azreen arrives late to pay her last respects to her late sister.  Azreen brings her sickly mother to the burial ground to bid farewell to Madhuri. She meets Mohd. Asraf and flashbacks of her schooling years fills the scene.

Chapter 5

Azreen meets Asraf.  She enquires about Madhuri’s death but is only given vague details of the incident.  Normala, the rumour monger, spreads rumours about what had happened to Madhuri. Awang, the bomoh, makes an appearance as he dreams that a disaster is about to hit the village soon.  Awang recalls the incident when he stole a chicken at Encik Mohan’s farm causing a bull to escape.  Asraf was blamed for the fiasco but Azreen bravely took the blame on his behalf. Back to the present, Azreen  looks for the Old Lady in the jungle to catch up on old times.  The Old Lady discloses that Madhuri was murdered. 

Chapter 6

The Old Lady relates to Azreen that she saw Madhuri’s lifeless body and the wound on her.  She suggests that Madhuri’s murder was covered up as investigation into her death would reveal more secrets.  Puan Fatihah, the village headman’s wife recalls how her life changed forever when her husband, Haji Ghani, became attracted to Madhuri. 

Azreen recaps how Madhuri tried to defend her from her father’s wrath for stealing mangosteen and the good times she spent with Madhuri. In a flashback, Azreen admitted her folly for letting the bull go in order to save Asraf from Encik Mohan and his son’s wrath.  The escaped bull knocked into the motorcycle that her parents were on and caused her mother to be paralysed.The Old Lady reveals her past life with her abusive husband who drove her to kill him in self-defence.  She made herself a home in a deserted house in the jungle. 

Chapter 7

Asraf is concerned about his grandmother’s deteriorating health.  At the same time, Hj. Ghani, mourns at Madhuri’s tombstone.  While deep in thoughts, he almost saw someone, a woman in a flowing white dress, strolling past the trees. At home, Azreen’s father reprimanded her for not latching up the chicken coop. A chicken carcass, with its neck broken, lies on the bottom step of the coop.   

The next morning, Azreen reads Julian’s letter about the examination week in college.  Then, she reads Madhuri’s letter of her marriage and relationship with Kak Fatihah (Haji Ghani’s first wife).  The letter also hints that Madhuri has a secret to be revealed to Azreen when she returns home for her holidays.
  
Chapter 8 

Azreen’s mother dies.  Meanwhile, Mohd. Asraf continues to worry over his sickly grandmother.Mohd Asraf goes to the market to look for medicinal plants for his grandmother but fails to find any.  In desperation, he goes to the Old Lady’s house for help. The Old Lady hesitates at first but after much persuasion from Azreen and Mohd. Asraf, she finally agrees to go over to Mohd Asraf’s house to help his grandmother.

Chapter 9

Siti keeps an eye on  Mohd. Asraf’s grandmother (Nek) while he goes out to get her medicine.Pn. Kamsiah and Normala  are curious at the Old Lady’s presence at  Mohd. Asraf’s house. The Old Lady tries to cure Nek.     

Azreen is puzzled to discover a university prospectus that reveals Mohd. Asraf’s intention to pursue his studies in Kuala Lumpur.  When Azreen returns home, she sees the bomoh scampering behind the bushes.  As she confronts the bomoh, he informs her about the mob incident at Mohd. Asraf’s house. 

She immediately runs to Asraf’s house.  Normala blames Azreen for bringing the Old Lady to Mohd. Asraf’s house and causing heavy downpour to hit the village.  An argument starts and Azreen’s father intervenes to stop the commotion.  Meanwhile, Nek is beginning to recover and Mohd. Asraf is extremely relieved.  They thank the Old Lady for bravely coming over to cure Nek and the rain finally stops.

Chapter 10

Azreen awakes to a flurry of knocks on her doorShe finds out that Nek has passed away and Mohd Asraf is heading towards Nek’s house with a few men for revenge.   Azreen tries to stop him and in a struggle, stabs him at the foot with a spade.  The torch that he was holding fell onto the wall of the house and soon the house was on fire.  Azreen finds Nek, barely alive lying beside the stove and she advises Azreen to learn to forgive before it is too late.  Azreen’s father saves her before the whole house crumbles. 

Mohd  Asraf  confesses to Azreen that he loves Madhuri and they were planning to abscond from the island when he was offered a teaching course in Kuala Lumpur. Madhuri wanted to confess to her husband, parents and Azreeb about her affair with Mohd. Asraf.  

However, Madhuri was found dead at a rubber plantation.  Azreen then meets Awang, the bomoh, who tells her that Madhuri was not her real sister.  Awang also confesses that he was the one who left the gate open that led to the motorcycle accident that paralysed her mother. Awang also confirms that he had seen Madhuri and Mohd Asraf together several times in the rubber estate.  The chapter ends with Haji Ghani, the headman thinking about his young wife meeting her lover on that fateful day when she was killed.
Chapter 11

Azreen  delves on the bomoh’s words that Madhuri was not her real sister. She encounters a shadow of a woman from behind the wooden fence again that directs her to a woodpile a few feet away behind her house. Azreen and her father walk towards the woodpile and see a “parang” that Saleh used to chop wood. There is white and sticky stain at the edge of the parang.  Azreen immediately recalls Normala’s words “She had white blood” and she stares at her father in disbelief.   

Saleh recalls how fond was he with Madhuri and how he found her as a baby at the paddy field. He stumbles upon Madhuri and Mohd Asraf together at the rubber plantation. In his fury, he kills Madhuri and her body knocks over the latex-filled container. Upon hearing this revelation, Azreen runs away from her father.
Saleh suffers a heart attack and dies.  Meanwhile in the village, a rumour spreads like a wildfire that a woman who looks suspiciously like his dead daughter had been wandering about at the time of his death.

Chapter 12



Azreen visits her family’s graves. She leaves a flower on each grave and leaves quietly.  She leaves a flower at the hillside where the Old Lady was buried, too.  As Azreen leaves, she sees a smiling figure which resembles Madhuri’s smiles.


study smart ^_^
sumber:http://ipsi86um96.blogspot.com/2010/11/plot-summary-of-curse.html

terima kasih sebab propa :)

THEMES








sumber :: brendaxo

terima kasih sebab propa :)

CHARACTER



lets study here...

 Azreen


- Main character of the novel
- Studies in England
- Do not have good relationship with her parents especially her father due to her defiant behavior
-Tomboyish outlook
- An outspoken and Independent girl
-A helpful friend. (She claims for letting the bull run loose in order to save Mohd Asraf skin.
- Caring for her sick mother and the old lady

Madhuri

- Beautiful and polite lady
- A submissive wife and a daughter
- Religious and good at reciting quranic verses
-Conservative


Mohd.Asraf

-A dedicated popular teacher in a local school
-Independent since young
-Good friend with Azreen
- A caring grandson who is concern about his grandmother's well-being.
- In love with Madhuri
- Plan to take Madhuri to KL

Saleh Abdullah 


- Madhuri and Azreen father
- Not in good terms with Azreen since the incident of the motorcycle accident that made his wife paralyzed
- A manipulative father who let Madhuri become Haji Ghani wife in order to protect his interest.
- An egoistic person who could not accept Madhuri love affair with Mohd.Asraf
- End up killing Madhuri in a fit of anger at the rubber plantation

Haji Ghani

- The village Headman
- Took Madhuri as his second wife
- Neglect his first wife
- A religious and also and influential man
- Hides his wife death in order to protect his reputation

Siti


- Pn.Kamsiah obedient daughter
- A responsible and gullible girl

Pn.Normala


- The lady who spreads rumour about Madhuri death
- A sneaky and malicious woman
- She blamed the old lady visit to Mohd.Asraf house for the continues rain

Old Lady


- An educated person she has the knowledge of herbal medicine to treat illness
- A caring and a concern person
- Lives in an abandon house. Jungle

Datin sharifah & Datuk Zulkifli


- Azreen adopted parents
- Help Azreen financially in her studies at UK
- Even if they are foster parents they still treat azreen as their own child

Bomoh


-The one who forgets to close the gate before leaving the farm. Causing the bull to run loose
-Thankful to Azreen
- Reveals the story about Madhuri

Fatihah


- Hj.Ghani first wife
- Adore madhuri
- Secretly hold grudges against her husband 2cnd wife
-She feels that her husband favours the young wife more then herself
Try her best to win back her husband heart after Madhuri death.
terima kasih sebab propa :)

 
Original copyright © 2011-2012.All Right Reserved by Azline Hendry